Jumaat, 2 Mac 2012

PELANCARAN PROGRAM GURU PENYAYANG DAN MENTOR MENTE PERINGKAT DAERAH ROMPIN

Sekali lagi sekolah dikunjungi pelawat. Kali ini Tuan Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Pahang, Yg Berbahagia En Yahya bin Zainal Abidin sudi hadir melancarkan Program Guru Penyayang dan Mento Mente Daerah Rompin pada hari Isnin (27 Feb 2012). Antara yang yang hadir termasuklah Pegawai di Pejabat Pelajaran Daerah Rompin, En. Mohamad bin Hamid dan semua pengetua serta guru besar sekolah-sekolah di Rompin.

Inilah kali pertama pegawai-pegawai tertinggi JPN Kuantan datang ke SMK Chanis seawal sebelum subuh lagi bagi program Guru Penyayang. Tahniah dan tabik spring kepada Pengarah JPN kerana sanggup datang dari jauh dan bersolat subuh di sekolah semata-mata mahu bersama-sama menyambut pelajar datang ke sekolah di pintu pagar sekolah awal pagi . Sekalung tahniah juga ke atas semua guru SMK Chanis yang menjayakan perjalanan Program yang julung kali diadakan di daerah Rompin walaupun sibuk dengan Minggu Sains & Matematik (20~24 Feb) serta Kem Kepimpinan Pengawas (24~26 Feb). Minggu yang sangat memenatkan kepada guru-guru SMK Chanis!

Pada program ini juga teman dan seorang anak murid teman (Benyamin Zulkefli) berkesempatan mempersembahkan Lian campur bagi menyambut YBhg Tuan Pengarah dalam perarakan sambutan ke dewan Al-Ghazali. Hajat di hati nak mempamer buah pukulan ... tapi agak kurang sesuai dengan tajuk program..... GURU PENYAYANG! (takkan nak belasah pelajar depan pengarah kut!)

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar!